14 het theaterspektakel over Johan Cruijff

14 is een theaterspektakel over de legendarische voetballer Johan Cruijff, dat plaatsvindt in het AFAS Theater in Leusden. Het is een eerbetoon aan één van de grootste voetballers aller tijden en biedt een uniek inzicht in het leven en de carrière van deze legendarische sportman.

Het stuk is geschreven door Tom de Ket, die bekend staat om zijn succesvolle theatervoorstellingen over bekende persoonlijkheden uit de Nederlandse geschiedenis. In 14 volgen we het leven van Cruijff vanaf zijn jeugd in Amsterdam tot aan zijn hoogtijdagen als speler van Ajax en het Nederlands elftal. Ook zijn carrière als trainer en zijn persoonlijke leven komen aan bod.

De voorstelling wordt uitgevoerd door een getalenteerde cast van acteurs, die samen met videobeelden en muziek het verhaal van Cruijff tot leven brengen. De show belooft een visueel spektakel te worden, met prachtige choreografieën en special effects.

Maar 14 is meer dan alleen een theatershow. Het is een eerbetoon aan een legende, die niet alleen bekend was om zijn voetbaltalent, maar ook om zijn filosofie over het leven en zijn maatschappelijke betrokkenheid. De show belicht de menselijke kant van Cruijff en laat zien hoe hij door zijn werk en persoonlijkheid een inspiratiebron was voor vele mensen.

Al met al is 14 een unieke theatershow die niet alleen voetballiefhebbers zal aanspreken, maar ook een breder publiek zal weten te boeien. Het is een eerbetoon aan één van de grootste sporters die ons land heeft voortgebracht en een viering van zijn leven en nalatenschap. Een absolute must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in sport, geschiedenis en menselijkheid.

Cadeau voor vaderdag op zondag 18 juni 2023

Met Vaderdag om de hoek is 14 bij het AFAS Theater in Leusden een geweldig cadeau voor vaders die van voetbal en geschiedenis houden. Na een avond vol inspirerende verhalen en mooie beelden over Johan Cruijff, kun je de dag perfect afsluiten met een overnachting bij Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort. Het comfortabele verblijf en de uitstekende faciliteiten maken het een perfecte manier om de dag te besluiten en een mooie herinnering te creëren voor vader en zoon/dochter.

Bestel jouw tickets voor zaterdag 17 juni 2023 en overnacht bij Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort, dat op loopafstand ligt van het AFAS Theater in Leusden.

Bekijk kamerbeschikbaarheid Bestel tickets