14 het theaterspektakel over Johan Cruijff

14 is een theaterspektakel over de legendarische voetballer Johan Cruijff, dat plaatsvindt in het AFAS Theater in Leusden. Het is een eerbetoon aan één van de grootste voetballers aller tijden en biedt een uniek inzicht in het leven en de carrière van deze legendarische sportman.

Het stuk is geschreven door Tom de Ket, die bekend staat om zijn succesvolle theatervoorstellingen over bekende persoonlijkheden uit de Nederlandse geschiedenis. In 14 volgen we het leven van Cruijff vanaf zijn jeugd in Amsterdam tot aan zijn hoogtijdagen als speler van Ajax en het Nederlands elftal. Ook zijn carrière als trainer en zijn persoonlijke leven komen aan bod.

De voorstelling wordt uitgevoerd door een getalenteerde cast van acteurs, die samen met videobeelden en muziek het verhaal van Cruijff tot leven brengen. De show belooft een visueel spektakel te worden, met prachtige choreografieën en special effects.

Al met al is 14 een unieke theatershow die niet alleen voetballiefhebbers zal aanspreken, maar ook een breder publiek zal weten te boeien. Het is een eerbetoon aan één van de grootste sporters die ons land heeft voortgebracht en een viering van zijn leven en nalatenschap. Een absolute must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in sport, geschiedenis en menselijkheid.

Borrelen, dineren en overnachten

Na een avond vol inspirerende verhalen en mooie beelden over Johan Cruijff, kun je de dag perfect afsluiten met een overnachting bij Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort. Het comfortabele verblijf en de uitstekende faciliteiten maken het een perfecte manier om de dag te af te sluiten. 

Stel je voor: je smult van culinaire hoogstandjes, van voorgerecht tot dessert, terwijl je weet dat je auto veilig en gratis op je wacht. En als kers op de appelmoes is het AFAS Theater om de hoek, waardoor je binnen 4 minuten op je hotelkamer bent!

Bekijk kamerbeschikbaarheid Bestel tickets