Landgoederen

Locatie

Landgoederen

Landgoed Den Treek 

Op de overgang van de Utrechtse Heuvelrug naar de Gelderse vallei ligt Landgoed Den Treek-Henschoten in de gemeenten Leusden, Maarn, Woudenberg en Zeist.

Het landgoed hecht grote waarde aan de ontwikkeling van haar natuurterreinen en aan het stimuleren van de biodiversiteit (soortenrijkdom) op het landgoed. Bestaande natuurgebieden worden onderhouden en gemonitord en nieuwe natuurgebieden worden ontwikkeld. Landgoed Den Treek-Henschoten is opengesteld voor alle liefhebbers van de natuur. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid kennismaken met alle facetten van het landgoed. Ook worden er (thema)wandelingen georganiseerd. 

Meer informatie over dit prachtige landgoed vindt u hier. 

Landgoed Stoutenburg

Heerlijkheid Stoutenburg ligt in een beekdal. Het landgoed bestaat uit een parkbos, houtwallen en weilanden. Landgoed Stoutenburg grenst aan agrarisch gebied, waardoor het een open karakter heeft.

Het parkbos is aangelegd rond 1880, tijdens de bouw van het huidige kasteel. Het bestaat grotendeels uit loofbomen. Opvallend zijn de hulststruiken in de ondergroei. In het voorjaar bloeien er sneeuwklokjes, krokussen en bosanemonen. In het voorjaar bloeien er in het parkbos sneeuwklokjes, krokussen en bosanemonen, de zogeheten stinsenplanten.

Meer informatie over dit prachtige landgoed vindt u hier.