Toeristische info

Activiteitenagenda

Bekijk activiteiten in de buurt van het hotel Lees meer

Volgende
Nationaal Militair Museum Soest

Locatie

Nationaal Militair Museum Soest

Op nog geen 10 minuten afstand van Van der Valk Hotel Leusden vindt u het Nationaal Militair Museum. Op 13 december 2014 opende op de voormalige vliegbasis Soesterberg het Nationaal Militair Museum (NMM) de deuren voor het publiek. In het NMM zijn twee musea samengekomen: het Legermuseum (voorheen in Delft) en het Militaire Luchtvaart Museum. Het NMM belicht de betekenis van de Nederlandse krijgsmacht in verleden, heden en toekomst met extra aandacht voor de collecties van landmacht en luchtmacht.

Arsenaal
In het Arsenaal zijn alle topstukken uit de Nederlandse militaire luchtvaartgeschiedenis verzameld in een spectaculaire vlucht!

Topstuk: Leopard 2A6 gevechtstank
De Leopard 2 was jarenlang het paradepaardje van defensie. Adjudant Gerrit Buurman diende 30 jaar op deze tank en vuurde tijdens een plechtige afscheidsceremonie het laatste schot af.

Restaurant, espressobar en museumwinkel
Op de begane grond van het museum vindt u het restaurant. Hier heeft u een fantastisch uitzicht op de hangende vliegtuigen, de oude landingsbanen en de bosrand. Net als 'Rats, Kuch en Bonen' - het soldatenmenu van vroeger - serveert het restaurant stoere en eerlijke gerechten.

Halverwege uw tocht door het museum treft u de espressobar. Vijf meter boven de vloer en acht meter onder het dak zweeft deze als rustpunt in het museum. Een echte barista bereidt de lekkerste soorten koffie, zoals een heerlijke espresso, cappuccino of latte macchiato. Terwijl u wacht op uw bestelling geniet u van een prachtig uitzicht op Park Vliegbasis Soesterberg: de Lockheed L-12 Electra lijkt zo naar buiten te vliegen!

Een bezoek aan het museum begint en eindigt in de museumwinkel. Voor de verzamelaar, de liefhebber en de modelbouwer zijn hier diverse artikelen verkrijgbaar. Ook vindt u in de winkel een bijzondere collectie boeken. De jongste bezoekers voelen zich even militair; miniatuurvliegtuigen, tanks, zaklampen, bidons, kompassen en verrekijkers zijn een mooi aandenken aan het museum.

Prijs
Toegang volwassenen €12,50
Toegang kind 4 t/m 12 jaar €6,50
Kinderen tot 4 jaar gratis
Museumkaart gratis

Jongeren met een CJP Cultuurkaart betalen het gereduceerde tarief van €10.
Beschikt u over een Defensiepas, veteranenpas, ICOM kaart, postactievenpas, Militaire Oorlogs- & Dienstslachtoffers (MOD) pas, of bent u Vriend van het museum of lid van de Vereniging Rembrandt? Dan kunt u op vertoon van uw pas één ticket bij de kassa afhalen. Hiermee heeft u in 2017 gratis toegang tot het museum.
Gratis toegang voor begeleiders van rolstoelgebruikers. Een begeleider-kaartje kan opgehaald worden bij de kassa.