Natuurgebieden

Locatie

Natuurgebieden

Utrechtse Heuvelrug

Kastelen en kazematten, bossen en uiterwaarden, musea en struintochten - in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vind je het allemaal. Wil je uren dwalen door de natuur ga dan eens naar het LeersumseveldPlantage Willem III of Landgoed Heidestein. Genieten van de uitzichtpunten? Denk dan eens aan de wandeling over de Amerongseberg, beklim de uitkijktoren in de Kaapse Bossen bij Doorn of geniet van het prachtige uitzicht bij recreatieterrein Kwintelooijen (Rhenen). Heeft cultuur jouw voorkeur denk dan eens aan een bezoekje aan het historische (kasteel)dorp Amerongen, Huis Doorn of Slot Zeist. 

Meer informatie over dit natuurgebied vindt u hier.

De Schammer/Bloeidaal

Aan de rand van de stad Amersfoort ontwikkelen zich in rap tempo twee bijzondere natuurgebieden. Het agrarische gebied ten oosten van de stad is omgevormd tot natuur met schraal grasland, rietmoeras, bosschages en poelen. In 2007 is Bloeidaal aangelegd en in 2011 volgde De Schammer.

Meer informatie over dit natuurgebied vindt u hier.

Arkemheen/Eemland

Een gebied met zeldzame planten en weidevogelgebied. Er is een lange geschiedenis ontstaan uit de strijd tegen het water. Een gebied om te ontdekken; in het natte veengebied groeien zeldzame planten zoals valeriaan, kattenstaart, hemelsleutel en pijlkruid. En het is een belangrijk broed gebied voor weidevogels zoals grutto’s en kieviten.

Meer informatie over dit natuurgebied vindt u hier.

Veluwse/Gelderse Vallei

De Gelderse Vallei met z’n weidse panorama’s nodigt uit om heerlijk te wandelen of te fietsen. En vanaf de paden en routes geniet u van de blauwgraslanden en weidevogels in de kwetsbare gebieden zonder ze te verstoren.

Meer informatie over dit natuurgebied vindt u hier.