Ontdek de geschiedenis en natuur van Baarn met het Snorrenhoefpad Klompenpad

Het Snorrenhoefpad is een Klompenpad in de provincie Utrecht. Het pad is ongeveer 11 kilometer lang en loopt door het mooie buitengebied van de gemeente Baarn. Het is een afwisselende route die je langs boerenerven, weilanden, bossen en historische gebouwen brengt.

Tijdens het wandelen kom je langs verschillende historische gebouwen, zoals de oude molen van Lage Vuursche en Kasteel Groeneveld. Ook wandel je langs de Eem, een mooie rivier die door de polders slingert. Het gebied is rijk aan vogels, vlinders en andere dieren, dus vergeet vooral je verrekijker niet.

Het Snorrenhoefpad is ook een echte belevingsroute. Onderweg kom je langs verschillende informatiepunten waar je meer kunt leren over de geschiedenis, de natuur en de cultuur van het gebied. Ook zijn er enkele leuke rustpunten waar je even kunt uitrusten en genieten van het uitzicht.

Een van de hoogtepunten van het Snorrenhoefpad is de boerenlandpaden. Deze paden zijn speciaal aangelegd om boeren en wandelaars met elkaar in contact te brengen. Zo kun je onderweg bijvoorbeeld een boer tegenkomen die zijn koeien aan het melken is, of die vertelt over het telen van gewassen.

Kortom, het Snorrenhoefpad is een prachtige route die je langs de mooiste plekjes van het buitengebied van Baarn brengt. Het is een ideale manier om te genieten van de natuur, de cultuur en de geschiedenis van dit mooie stukje Utrecht.

Wandelen in de omgeving van Leusden-Amersfoort is een heerlijke manier om te ontspannen en te genieten van de natuur. Maar na afloop wil je natuurlijk ook ontspannen en genieten van lekker eten en drinken. Dat kan bij Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort!

Bekijk de mogelijkheden

Ligging en bereikbaarheid

Parkeer de auto bij Hessenweg 212 in Achterveld.

Probleem melden

Het kan voorkomen dat er informatie verouderd is of onjuist is. We zouden je willen vragen om je oplettendheid kenbaar te maken door te mailen naar marketing@leusden.valk.com.