DUURZAAM GASTVRIJ: OP WEG NAAR EEN GROENE TOEKOMST

Als een familiebedrijf met een geschiedenis van vier generaties gewijd aan het vormgeven van de toekomst van gastvrijheid, is duurzaamheid voor ons een essentiële kernwaarde geworden. Onze overtuiging gaat verder dan het bouwen van succes in het heden; we streven ernaar te investeren in een duurzame toekomst, zodat we ons bedrijf in zijn beste vorm kunnen overdragen aan de komende generaties. Samen dragen we bij aan een groenere toekomst! 

Onze Duurzame Inspanningen

Bij Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort geloven we dat zelfs kleine inspanningen een groot verschil kunnen maken in termen van duurzaamheid. Daarom streven we er in en rondom ons hotel naar om op een optimale manier bij te dragen aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk, zonder concessies te doen aan onze gastvrijheid. We zijn ervan overtuigd dat gastvrijheid en duurzaam ondernemen naadloos samengaan. Trots delen we mee dat we, als een van de grootste horeca-familiebedrijven in Nederland, een voorbeeld willen stellen en daadwerkelijk het verschil willen maken

Enkele duurzame initiatieven die Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort heeft doorgevoerd, dragen bij aan een milieuvriendelijke en bewuste bedrijfsvoering:

 1. Housekeeping en hotelkamers:

  • Bewust linnen- en handdoekgebruik: Ons personeel is getraind om zorgvuldig om te gaan met het verschonen van linnen en handdoeken, waardoor we water en energie besparen.
  • Waterbesparing in de badkamer: Onze badkamers zijn uitgerust met waterbesparende voorzieningen om het waterverbruik te verminderen.
  • Energie-efficiënte verlichting: We maken gebruik van LED- en spaarlampen in de hotelkamers om energie te besparen.
 2. Papiergebruik:

  • Dubbelzijdig printen: Intern papiergebruik wordt geminimaliseerd door dubbelzijdig printen van documenten.
  • Milieuvriendelijk drukwerk: Onze brochures, folders en andere drukwerken, inclusief facturen, worden gedrukt op papier met een internationaal erkend milieukeurmerk.
  • Digitale communicatie: Om papierverbruik te verminderen, versturen we bevestigingen en facturen zoveel mogelijk per e-mail.
 3. Scheiding van Afval:

  • Milieubewuste afvalverwerking: We hebben een rigoureus afvalscheidingssysteem geïmplementeerd, waarbij al het afval zorgvuldig wordt gescheiden en gerecycled.

Bij Van der Valk Hotel Leusden is milieubewust handelen een integraal onderdeel van onze bedrijfscultuur. Ons team is continu alert op manieren om duurzamer te opereren en zich bewust van de positieve impact die we kunnen hebben op een milieuvriendelijke omgeving. Wij streven ernaar om onze gasten niet alleen een comfortabel verblijf te bieden, maar ook om dit te doen met respect voor het milieu en de gemeenschap waarin we opereren.

Al geruime tijd is Van der Valk Hotel Leusden zich bewust van het milieu en dit is merkbaar in onze dagelijkse operatie. Verscheidene initiatieven en acties zijn doorgevoerd om de afvalproductie te reduceren en de waterafname en het papierverbruik terug te dringen.

Bij Van der Valk Hotel Leusden denken we graag aan onze aarde. Hotel Leusden heeft daarom ook een gouden Green Key certificaat behaald. Dit betekent dat Hotel Leusden zich op het hoogst haalbare duurzame niveau binnen het keurmerk bevindt. Daarom vindt u bij ons hotel 12 Tesla supercharger oplaadpalen.