Wateractiviteiten in de omgeving van Leusden en Amersfoort

Waterpret met vrienden en familie!

In Amersfoort

Sloep huren

Heerlijk een dagje genieten op het water? Dat kan! Bij Aan Het Roer kan je namelijk een sloep huren. Samen met het gezin een dagje varen. Je hebt voor een sloep geen vaarbewijs nodig.

In Amersfoort

Suppen

Wie van de natuur houdt gaat mee suppen in omgeving Leusden-Amersfoort. Ga samen met een groepje heerlijk suppen door Leusden. Je start bij Theehuis Monchouette en supt over het Valleikanaal.

In Amersfoort

Kanoën en kajakken

Zin in een uniek dagje uit? Ga dan genieten van een dagje op het water met een kajak of kano. Kanoverhuur Vathorst biedt een heerlijk kano-avontuur in zowel een stadse als natuur(lijke) omgeving.

Een rondvaart in Amersfoort kan via Waterlijn. In de winterperiode van november tot en met maart varen ze niet. Maar daarna is het weer mogelijk om een rondvaart in Amersfoort te beleven!

Wateractiviteiten

Zwemmen in Scherpenzeel

Het zwembad in Scherpenzeel heeft een peuterbad, kinderspeeltuin, ondiep bassin, wedstrijdbad, 2 duikplanken en een 42 meter lange glijbaan! Een perfecte plek om lekker in de zomer met het gezin heen te gaan.

Wateractiviteiten

Zwemmen in Amersfoort

Het bosbad in Amersfoort ligt in een bosrijke omgeving en staat voor genieten! Of je nou graag banen trekt, gek bent op waterglijbanen of lekker wilt luieren, bij het bosbad zit je goed.

Wateractiviteiten

Zwemmen in Leusden

In Leusden, dichtbij Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort is Zwembad De Octopus te vinden. Je kan hier vrijzwemmen, met de waterglijbaan en zelfs aquasporten! 

Recreatiegebied

Hensschotermeer

Niet alleen het zandstrand is heerlijk te vertoeven, maar ook de kwaliteit van het zwemwater is goed. In de zomer wordt het water regelmatig gecontroleerd en om de hygiene te waarborgen zijn er diverse toiletgebouwen rondom het meer aanwezig. Bij het Henschotermeer is het allemaal aanwezig.

Recreatiegebied

Zeumeren

Zeumeren is een veelzijdig recreatiegebied met diverse sportieve activiteiten, verschillende zandstranden, ruime ligweiden en goede faciliteiten. Door de horecagelegenheden, activiteiten en de ligging midden in Nederland is het gebied een ideale locatie voor bijvoorbeeld een dagje uit met het gezin!