Cultuur

Cultuur en historie

Het Kröller-Müller Muesum is het tweede huis van Vincent van Gogh en ligt in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen bezit het museum de op een na grootste verzameling ter wereld.

Nationaal Monument Kamp Amersfoort ligt op de grens van Leusden en Amersfoort. Het houdt de herrinering in stand van het leed dat circa 47.000 gevangenen hebben moeten doorstaan tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In het Nationaal Militair Museum beleef je de wereld van de krijgsmacht; bezoek het enorme museum en beleef stoere buitenactiviteiten. Het is een beleving voor jong en oud en je bent er zeker een hele middag zoet.

Het Mondriaanhuis in Amersfoort is een museum en het geboortehuis van Piet Mondriaan. Hier kun je alles ontdekken over het leven en en werk van de schilder. Leuk voor jong en oud!

Het AFAS Theater in Leusden biedt ruimte aan 850 gasten en is het decor voor kleine en grote akelijke evenementen zoals: 14 het theaterspektakel over Johan Cruijff. Een fantastische beleving en dichtbij het hotel.

De bosrijke omgeving is een uitstekende keuze voor een prachtige wandeling. Maar naast de mooie bossen, is de uitgebreide speeltuin en het lunapark, compleet met botsauto's, draaimolens, een treintje en meer, een garantie voor uren speelplezier.

Kom toffe selfies maken met je eigen smartphone in de studio van Crazy Selfie in Amersfoort. Een studio vol optische illusies en fototechnieken! Leuk voor een middagje weg met het gezin en veel diverse ruimtes met fotomogelijkheden.

Altijd al een keer een bamboekwekerij willen bezoeken? Dat kan ook gewoon in Nederland, namelijk bij Biologische Bamboekwekerij Randijk. Neem een kijkje hoe de bamboe wordt geplant!