Pyramide van Austerlitz in Woudenberg

Nabij Woudenberg, 10 minuten bij Van der Valk Hotel Leusden vandaan, staat de Pyramide van Austerlitz. Bij de Pyramide is een grote speeltuin aanwezig en een groot terras. Een dagje naar ‘de pyramide’ is een feest voor het hele gezin.

De Pyramide van Austerlitz is gelegen op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Het monument stamt uit de tijd van Napoleon en is meer dan 200 jaar oud. In 1804 liet generaal Marmont de piramide bouwen door het Frans-Bataafse leger, als eerbetoon aan zijn vriend en voorbeeld Napoleon Bonaparte.

De bosrijke omgeving leent zich uitstekend voor een prachtige wandeling. Hoogtepunt is ongetwijfeld de ‘Pyramide van Austerlitz’, gelegen op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug en in 1804 gebouwd als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte. Ook voor de kinderen is dit een hele onderneming. De uitgebreide speeltuin en het lunapark, compleet met botsauto’s, draaimolens, een treintje en meer, staan garant voor uren speelplezier.

Probleem melden

Het kan voorkomen dat er informatie verouderd is of onjuist is. We zouden je willen vragen om je oplettendheid kenbaar te maken door te mailen naar marketing@leusden.valk.com.