Nationaal Militair Museum

In het Nationaal Militair Museum beleef je de wereld van de krijgsmacht; bezoek het enorme museum en beleef stoere buitenactiviteiten. Het is een beleving voor jong en oud en je bent er zeker een hele middag zoet. 

Er zijn diverse tentoonstellingen, buitenactiviteiten en zelfs een escape room! Kom meer te weten over de tweede wereldoorlog en zelfs over de tijd 3000 jaar voor christus. Een hele tijdreis dus. 

Op nog geen 10 minuten afstand van Van der Valk Hotel Leusden vindt u het Nationaal Militair Museum. Op 13 december 2014 opende op de voormalige vliegbasis Soesterberg het Nationaal Militair Museum (NMM) de deuren voor het publiek. In het NMM zijn twee musea samengekomen: het Legermuseum (voorheen in Delft) en het Militaire Luchtvaart Museum. Het NMM belicht de betekenis van de Nederlandse krijgsmacht in verleden, heden en toekomst met extra aandacht voor de collecties van landmacht en luchtmacht.

Arsenaal

In het Arsenaal zijn alle topstukken uit de Nederlandse militaire luchtvaartgeschiedenis verzameld in een spectaculaire vlucht!

Topstuk: Leopard 2A6 gevechtstank

De Leopard 2 was jarenlang het paradepaardje van defensie. Adjudant Gerrit Buurman diende 30 jaar op deze tank en vuurde tijdens een plechtige afscheidsceremonie het laatste schot af.

Restaurant, espressobar en museumwinkel

Op de begane grond van het museum vindt u het restaurant. Hier heeft u een fantastisch uitzicht op de hangende vliegtuigen, de oude landingsbanen en de bosrand. Net als 'Rats, Kuch en Bonen' - het soldatenmenu van vroeger - serveert het restaurant stoere en eerlijke gerechten.

Halverwege uw tocht door het museum treft u de espressobar. Vijf meter boven de vloer en acht meter onder het dak zweeft deze als rustpunt in het museum. Een echte barista bereidt de lekkerste soorten koffie, zoals een heerlijke espresso, cappuccino of latte macchiato. Terwijl u wacht op uw bestelling geniet u van een prachtig uitzicht op Park Vliegbasis Soesterberg: de Lockheed L-12 Electra lijkt zo naar buiten te vliegen!

Een bezoek aan het museum begint en eindigt in de museumwinkel. Voor de verzamelaar, de liefhebber en de modelbouwer zijn hier diverse artikelen verkrijgbaar. Ook vindt u in de winkel een bijzondere collectie boeken. De jongste bezoekers voelen zich even militair; miniatuurvliegtuigen, tanks, zaklampen, bidons, kompassen en verrekijkers zijn een mooi aandenken aan het museum. 

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 17:00 uur
Woensdag 10:00 - 17:00 uur
Donderdag 10:00 - 17:00 uur
Vrijdag 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
Zondag 10:00 - 17:00 uur

Ligging en bereikbaarheid

Verlengde Paltzerweg 1
3768 MX Soest

Probleem melden

Het kan voorkomen dat er informatie verouderd is of onjuist is. We zouden je willen vragen om je oplettendheid kenbaar te maken door te mailen naar marketing@leusden.valk.com.