Fietsen en wandelen in de omgeving Leusden-Amersfoort

Ontdek de omgeving van Leusden-Amersfoort

Faciliteiten

Fietsen huren

Er lekker tussenuit en de omgeving van Leusden-Amersfoort ontdekken op de fiets. Dat kan door de mogelijkheid om fietsen te huren bij Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort!

Faciliteiten

Choppers huren

Er lekker tussenuit en de omgeving van Leusden-Amersfoort ontdekken op de e-chopper. Dat kan door de mogelijkheid om e-chopper te huren bij Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort!

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een park in de provincie Gelderland. Het ligt op 38 minuten rijden van Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort en biedt voldoende parkeergelegenheden.

Natuurgebieden

Utrechtse Heuvelrug

Kastelen en kazematten, bossen en uiterwaarden, musea en struintochten - in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vind je het allemaal.

Natuurgebieden

De Mossel

In het wandelgebied wordt een natuurrijke wandeling gecombineerd met de cultuurhistorie van de Grebbelinie.

Natuurgebieden

Arkemheen-Eemland

Eemland bestaat nog uit echt oud-Hollands boerenland. Hier bloeien de dotterbloemen, broeden weidevogels en vinden wintergasten rust. Een open gebied vlak bij de Randstad waar het heerlijk wandelen en fietsen is.

Vindt je het niet erg om iets verder te rijden voor een mooie wandelroute? Dan zijn de Kaapse Bossen in Doorn een leuke optie. Ontdek onderweg leuke bospaadjes en geniet van een prachtig uitzicht over de Utrechtse Heuvelrug.

Op slechts 6 minuten rijden afstand ligt het Lockhorsterbos. Maak een prachtige wandeling tussen loof- en naaldbomen en geniet van de natuur. Het bos is toegankelijk vanaf de Lockhorsterweg in Leusden.

Aan de rand van Amersfoort, op de uitlopers van de Utrechts Heuvelrug, ligt bosgebied Birkhoven. Langs de bosvijver is het heerlijk toeven. Met een beetje geluk spot je hier op een zonnige dag een ringslang. Hoe gaaf is dat?

De Grebbelinie is een waterlinie die werd aangelegd in de 18e eeuw ter verdeding van de vijandelijke invallen vanuit het oosten. De waterlinie loop van de Nederrijn bij de Grebbeberg, via Veenenddaal en Amersfoort, Naar Spakenburg.

Ontdek het mooie buitengebied van Leusden met een wandeling over het Snorrenhoefpad. Je wandelt door weilanden, langs boerenerven en beken. Deze wandelroute is 10 kilometer lang en is 11 minuten rijden vanaf Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort.

In de vredige stilte ten zuiden van het dorpje de Glind ligt de Biologische tuin de Glinstertuin. De tuin heeft een oppervlakte van 7000m2 en is 7 jaar geleden omgevormd van weiland naar belevingstuin.

Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort ligt naast het Valleikanaal. Het Valleikanaal is ongeveer 40 kilometer lang. Het kanaal ligt aan de Gelderse Vallei, waar het kanaal doorheen stroomt.

Recreatiegebied

Het Henschotermeer

Niet alleen het zandstrand is heerlijk te vertoeven, maar ook de kwaliteit van het zwemwater is goed. In de zomer wordt het water regelmatig gecontroleerd en om de hygiene te waarborgen zijn er diverse toiletgebouwen rondom het meer aanwezig. Bij het Henschotermeer is het allemaal aanwezig.

Recreatiegebied

Zeumeren

Zeumeren is een veelzijdig recreatiegebied met diverse sportieve activiteiten, verschillende zandstranden, ruime ligweiden en goede faciliteiten. Door de horecagelegenheden, activiteiten en de ligging midden in Nederland is het gebied een ideale locatie voor bijvoorbeeld een dagje uit met het gezin!