Ontdek de natuurlijke schoonheid van Lockhorsterbos in Leusden

Op slechts 6 minuten rijden afstand ligt het Lockhorsterbos. Maak een prachtige wandeling tussen loof- en naaldbomen en geniet van de natuur. Lockhorsterbos is een prachtig bosgebied in Leusden, gelegen aan de rand van de Gelderse Vallei. Het bos is ongeveer 70 hectare groot en is een mix van loof- en naaldbomen. Het gebied is erg populair bij wandelaars, fietsers en hardlopers vanwege de vele paden en de prachtige natuur.

Lockhorsterbos is een afwisselend gebied met mooie vijvers, open grasvelden en natuurlijk veel bomen. Het bos is vooral in het voorjaar en de zomer prachtig, wanneer de bomen vol in het blad staan en de bloemen bloeien. Ook in de herfst is het bos een bezoekje waard, wanneer de bladeren verkleuren en de paddenstoelen uit de grond schieten.

Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgestippeld door het bos, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Zo is er bijvoorbeeld een route van ongeveer 3 kilometer die je langs alle hoogtepunten van het bos leidt, maar ook langere routes van 5 tot 10 kilometer voor de meer geoefende wandelaars en fietsers.

Een bijzondere plek in het Lockhorsterbos is de Uilentoren, een uitkijktoren van zo'n 12 meter hoog. Vanaf de top van de toren heb je een prachtig uitzicht over het bos en de omgeving. Ook zijn er verschillende picknickbankjes en speelplekken voor kinderen te vinden in het bos.

Bij Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort begrijpen wij dat wandelen in de bossen hongerig en dorstig maakt. Daarom staan wij na jouw wandeling voor jou en je gezelschap klaar met heerlijke gerechten, drankjes en een warm welkom. Ons keukenteam bereidt dagelijks verse en smaakvolle gerechten met lokale en seizoensgebonden ingredienten. Of je nu zin hebt in een smakelijke lunch, een uitgebreid diner of een gezellig drankje op ons terras, je bent van harte welkom!

Restaurant mogelijkheden

Ligging en bereikbaarheid

Lockhorsterweg 1
3832 RA Leusden

Probleem melden

Het kan voorkomen dat er informatie verouderd is of onjuist is. We zouden je willen vragen om je oplettendheid kenbaar te maken door te mailen naar marketing@leusden.valk.com.