Ontdek de prachtige natuur van Nationaal Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is één van de bekendste en meest bezochte nationale parken van Nederland. Het park is gelegen op de Veluwe, een uitgestrekt natuurgebied in het midden van Nederland. Het park is in 1935 opgericht en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in het behoud van de natuur en het stimuleren van natuurbewustzijn. Het ligt op 38 minuten rijden van Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort en biedt voldoende parkeergelegenheden. 

Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft een oppervlakte van ruim 5.400 hectare en bestaat uit bossen, heidevelden en stuifzandgebieden. Het park is tevens de thuisbasis van vele diersoorten, waaronder edelherten, wilde zwijnen, dassen, vossen en vele vogelsoorten.

Het park biedt verschillende mogelijkheden om van de natuur te genieten. Zo zijn er diverse wandel- en fietsroutes uitgestippeld die de mooiste plekken van het park laten zien. Ook is er een gratis witte fietsenplan waarmee bezoekers het park kunnen verkennen. Naast wandelen en fietsen biedt het park ook mogelijkheden voor paardrijden en mountainbiken.

Na een lange wandeling in de omgeving is het heerlijk om even tot rust te komen en te genieten van een smakelijke lunch, een uitgebreid diner, een verfrissend drankje of een ontspannen overnachting bij Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort.

Bekijk de restaurant mogelijkheden

Het Kröller-Müller Museum

Een bezoek aan het Nationale Park De Hoge Veluwe is niet compleet zonder een bezoek aan het Kröller-Müller Museum. Dit museum is gelegen in het hart van het park en heeft een indrukwekkende collectie moderne kunst, waaronder werken van Vincent van Gogh, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Het museum is tevens omgeven door een beeldentuin met meer dan 160 sculpturen van bekende kunstenaars.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een populaire bestemming voor zowel binnen- als buitenlandse toeristen. Het park is dan ook goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Voor bedrijven en organisaties die actief zijn in het toerisme of de recreatie is het dan ook aan te raden om het park op te nemen in hun marketing en communicatie. Door het gebruik van relevante zoekwoorden en het creëren van waardevolle content over het Nationale Park De Hoge Veluwe kunnen zij ervoor zorgen dat zij beter vindbaar zijn in zoekmachines zoals Google.

Al met al is het Nationale Park De Hoge Veluwe een bijzonder en uniek natuurgebied dat het bezoeken zeker waard is. Of je nu van natuur, kunst of recreatie houdt, er is voor iedereen wel iets te beleven in dit prachtige park.

Tarieven

Dagkaarten Kosten
Volwassenen 12,30
Kinderen 6,15

Ligging en bereikbaarheid

Het Park heeft ingangen in Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen.

Openingstijden

Maandag 09:00 - 18:00 uur
Dinsdag 09:00 - 18:00 uur
Woensdag 09:00 - 18:00 uur
Donderdag 09:00 - 18:00 uur
Vrijdag 09:00 - 18:00 uur
Zaterdag 09:00 - 18:00 uur
Zondag 09:00 - 18:00 uur

Probleem melden

Het kan voorkomen dat er informatie verouderd is of onjuist is. We zouden je willen vragen om je oplettendheid kenbaar te maken door te mailen naar marketing@leusden.valk.com.