Het Henschotermeer in Woudenberg

Het Henschotermeer, een uniek recreatiegebied middenin de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Een plek om er even helemaal tussen uit te zijn.

Geniet nog even na van jouw dag bij het Hensschotermeer in Woudenberg en kom gezellig borrelen in onze hotelbar. Of je nu wilt ontspannen met een drankje of wilt genieten van een heerlijke bite, onze bar is de perfecte plek om jouw dag op een gezellige manier af te sluiten. Met een breed scala aan drankjes en hapjes is er voor ieder wat wils.

Bekijk de mogelijkheden

Zwemmen in Woudenberg

Of je nu zin hebt om lekker te luieren en te genieten van de mooie omgeving, te bouwen aan je eigen zandkasteel op het lang gerekte zandstrand, te zwemmen of gewoon heerlijk rond te dobberen op het meer of misschien heel sportief een rondje om het meer te wandelen... er is echt voor iedereen wel iets te doen! 

Eten, drinken en activiteiten

Bij het meer vindt u de foodtrucks die je verwennen met een ruim assortiment ambachtelijk Italiaans ijs of andere verwennerij o.b.v. uitsluitend natuurlijk ingrediënten. Perfect voor bij een heerlijk dagje strand!

In het Oude Strandhuis kun je jezelf trakteren op een hapje of drankje. Het meer i.c.m. met de Foodtrucks en het Oude Strandhuis is ook de ideale plek voor een leuke activiteit.

Tarieven

Van 1 okt t/m 31 maart is er geen entreeheffing van kracht. (Behalve tijdens een schaatsperiode) Van 1 april t/m 30 september 2023 is er entreeheffing van kracht á € 3,35 p.p. (vanaf 3 jaar) Toegangstickets kunnen, uitsluitend online worden aangeschaft. Na betaling ontvangt u per mail een bevestiging met QR-code. Deze kunt u via uw smartphonescherm, of uitgeprint, bij één van de twee ingangen scannen.

Ligging en bereikbaarheid

De Heygraeff 2,
3931 MK Woudenberg

Het Henschotermeer beschikt over een eigen parkeerterrein waar u, tussen 8.30 uur en zonsondergang, kunt parkeren tegen het daarvoor geldende tarief. Parkeertickets kunnen, uitsluitend online worden aangeschaft. Na betaling zult u per mail een bevestigingsticket waarmee u reservering definitief is.

Probleem melden

Het kan voorkomen dat er informatie verouderd is of onjuist is. We zouden je willen vragen om je oplettendheid kenbaar te maken door te mailen naar marketing@leusden.valk.com.