Activiteiten voor het gezin

Voor de kleine valkjes!

In Leusden en omgeving zijn er meerde plekken waar je met het hele gezin kunt afkoelen. Waterpret voor jong én oud! Om jou zo goed mogelijk op pad te helpen, hebben wij een overzicht gemaakt van de wateractiviteiten in de omgeving Leusden-Amersfoort.

De bosrijke omgeving is een uitstekende keuze voor een prachtige wandeling. Maar naast de mooie bossen, is de uitgebreide speeltuin en het lunapark, compleet met botsauto's, draaimolens, een treintje en meer, een garantie voor uren speelplezier.

Speel diverse activiteiten in het game café, gooi een strike tijdens het bowlen, een potje poolen of zorg jij voor de oplossing om te ontsnappen uit de escape room? Een locatie vol met leuke indoor activiteiten in Amersfoort is dan perfect.

Kinderboerderij in Amersfoort

Stadsboerderij De Vosheuvel

Samen met het gezin genieten op een leuke stadsboerderij is natuurlijk ook een fantastische beleving. De boerderij ligt in een prachtig stukje natuur, waar het binnen en buiten de omheining goed te vertoeven is.

Trampolinespringen alleen geschikt voor de grotere waaghalsen? Zeker niet! Ook de kleintjes zijn gek op trampolines. Deze locatie heeft een speciaal springparadijs opgezet voor kinderen Een superleuke én veilige manier om te leren springen, rollen en vallen (en opstaan natuurlijk)!

Wil jij wandelen met alpaca's? Dat kan! Naast wandelen met alpaca's kun je bij deze kleinschalige boerderij ook knuffelen met koeien en kalfjes. Het ideale uitje voor als je even wilt ontspannen en ontstressen.

Jeugddorp De Glind

Kinderboerderij

Boerderijdieren bekijken in jeugddorp de glind. Voor de kinderen hebben ze naast de dieren ook speeltoestellen en grote legoblokken waarmee kinderen lekker kunnen spelen. Dit is de ideale bestemming voor een uitstapje met het hele gezin.

Gooi jij strikes aan de lopende band in Leusden? Als een van de eerste bowlingcentra in Nederland kun je ook "hyperbowling", een kruising tussen bowlen en gaming. Een ideaal uitje voor het gezin!

Dierenpark Amersfoort

Ontdek DierenPark Amersfoort

In dierenpark Amersfoort klauter je onder, boven en tussen de dieren. Hier hoef je niet netjes over de bezoekerspaden te lopen. Glij langs de hyena's, vaar tussen de ringstaartmaki's en duik met de dassen onder de grond!

Een bos vol loslopende apen, dat is Apenheul. In dit prachtige, groene dierenpark loopt meer dan de helft van de apen gewoon los tussen de bezoekers.

Nationaal militair Museum

Er hangt avontuur in de lucht

Een gezellig dagje met het hele gezin naar het militair museum. Voor jong en oud is er iets te beleven. Pak de knuppel vast en leer vliegen, luister naar persoonlijke verhalen van militairen en bekijk de grootste militaire collectie van Nederland!