Ontdek de prachtige Kaapse Bossen in Doorn: wandelen, fietsen en genieten van de natuur!

De Kaapse Bossen in Doorn is een prachtig bosgebied op de Utrechtse Heuvelrug. Het gebied is ongeveer 1000 hectare groot en is vooral bekend om zijn uitgestrekte bossen en heidevelden. Het is een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers die op zoek zijn naar rust, ontspanning en prachtige uitzichten.

In de Kaapse Bossen kun je heerlijk wandelen over de vele wandelpaden die het gebied doorkruisen. Er zijn wandelroutes van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden, waardoor er voor iedereen wel een geschikte route te vinden is. Tijdens het wandelen kom je langs prachtige heidevelden, vennetjes en oude beukenlanen. Ook zijn er verschillende uitkijktorens en bankjes te vinden waar je kunt genieten van de mooie uitzichten over het gebied.

Naast wandelen kun je in de Kaapse Bossen ook fietsen. Er zijn verschillende fietsroutes uitgestippeld die je door het hele gebied leiden. Het gebied is heuvelachtig, waardoor het fietsen een leuke uitdaging kan zijn. Voor de echte mountainbikers zijn er ook speciale routes aangelegd.

Voor kinderen is er in de Kaapse Bossen ook genoeg te beleven. Zo is er een spannende speurtocht uitgezet die je langs de mooiste plekjes van het gebied leidt. Ook is er een speelbos waar kinderen naar hartenlust kunnen klimmen en klauteren.

Kortom, de Kaapse Bossen in Doorn is een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en genieten van de natuur.

Bij Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort begrijpen wij dat wandelen in de bossen hongerig en dorstig maakt. Daarom staan wij na jouw wandeling voor jou en je gezelschap klaar met heerlijke gerechten, drankjes en een warm welkom. Ons keukenteam bereidt dagelijks verse en smaakvolle gerechten met lokale en seizoensgebonden ingredienten. Of je nu zin hebt in een smakelijke lunch, een uitgebreid diner of een gezellig drankje op ons terras, je bent van harte welkom!

Restaurant mogelijkheden

Ligging en bereikbaarheid

De Kaapse Bossen is op 25 minuten afstand rijden vanaf Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort. Je kunt de auto parkeren op de Sint Helenalaan 2 in Doorn.

Probleem melden

Het kan voorkomen dat er informatie verouderd is of onjuist is. We zouden je willen vragen om je oplettendheid kenbaar te maken door te mailen naar marketing@leusden.valk.com.