Ontdek het bruisende centrum van Utrecht!

Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort is gelegen op slechts 20 minuten rijden van het centrum van Utrecht en biedt daarom een perfecte uitvalsbasis voor hotelgasten die de stad willen verkennen.

Utrecht is een bruisende en historische stad met tal van bezienswaardigheden, winkels, restaurants en cafés. Een absolute must-see is de Domtoren, het iconische symbool van de stad. Vanaf de top van de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad. Ook het Museum Catharijneconvent, het Centraal Museum en het Rietveld Schröderhuis zijn zeker een bezoekje waard.

Voor de shoppers onder ons heeft Utrecht een breed scala aan winkels te bieden, van bekende ketens tot unieke boetiekjes in schilderachtige straatjes. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de Oudegracht, met zijn schilderachtige grachtenpanden en vele terrassen langs het water.

Als het gaat om eten en drinken, heeft Utrecht voor elk wat wils. Er zijn tal van gezellige cafés, trendy bars en restaurants met diverse keukens om uit te kiezen. Probeer zeker de beroemde Utrechtse lekkernijen zoals de 'appelbol' en de 'Bossche bol'.

Tot slot zijn er in Utrecht tal van evenementen en festivals gedurende het hele jaar, zoals het Holland Festival, de Utrechtse Introductie Tijd voor nieuwe studenten en het Nederlands Film Festival. Voor de sportliefhebbers zijn er het hele jaar door evenementen in de Jaarbeurs, zoals de Fiets en Wandelbeurs en de Vakantiebeurs.

Kortom, Utrecht is een stad die niet te missen is tijdens een verblijf in Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort. Met zijn rijke geschiedenis, bruisende sfeer en tal van activiteiten en bezienswaardigheden zal de stad zeker indruk maken op iedereen die haar bezoekt.